Er du vild med god mad, hyggelige kaffebarer, kunst og arkitektur? Så skal du besøge Budapest. Udover at være en hyggelig by med masser at tilbyde, er byen også enormt billig at besøge. Det er for eksempel i Budapest at du finder verdens billigste Michelin restaurant, til samme pris som en fin restaurant herhjemme?

Derfor skal du rejse til Budapest

Budapest består af de to bydele Buda og Pest, der nu er en samlet by adskilt af floden Donau. Budapest er kendetegnet af sine mange broer over Donau, og med de oplyste bygninger langs floden, samt sporvogne, der kører langs med floden, skal Budapest helst ses fra vandet om aftenen.

Bor du centralt i byen, er det næsten muligt at gå rundt til de fleste seværdigheder. Ellers kører der både busser og sporvogne hen til alle de interessante steder i byen. Men er vejret godt og har I gode sko med, er det en rigtig god oplevelse at gå rundt i byen.

Seværdigheder i Budapest

Der er mange hyggelige seværdigheder i Budapest. “Bestig” Gellertbjerget for at få en exceptionel udsigt over byen og nyd den flotte park på vej derop. På toppen er der et flot monument og rig mulighed for at tage nogle kønne billeder af byen. Ved foden af Gellertbjerget er der Gellertbadet, hvor der kan tilbringes en afslappende eftermiddag i de varme bade og en svømmetur i de kolde bassiner.

Er du glad for kunst, er det Ungarnske Nationalmuseum et besøg værd. Fyldt til randen med kendte værker i smukke omgivelser. Besøger du museeet, kan du ligeså godt smutte hen til Fisherman’s Bastion, der ikke ligger langt væk fra nationalmuseet. Her er den gamle hvide bygning utrolig smuk og her er igen en flot udsigt over Budapest.

Restauranter i Budapest

Besøger man Budapest er der ingen grund til at spise dårligt. Kvaliteten af restauranterne er skyhøje og priserne er i bund. Book dog gerne bord på de mest populære restauranter hjemmefra, for at være sikker på at få en plads.

Mazel Tov

Hyggelig og trendy restaurant med mellemøstlig mad på menuen.

Borkonyha 

Michelin-restaurant med mere end 200 vine på kortet.

Vicky Barcelona

Lækker tapas og vin, og hvis man er heldig er der også livemusik på spansk.