Tag på en kulturrejse på tværs af Tibet, Nepal og Himalaya. De to lande er meget forskellige, både i religion, landsskab, kultur og antallet af besøgende turister.

Nepal

I Nepal kan turister søge om et turistvisa når de ankommer, og må derfor rejse frit rundt. Det er helt modsat Tibet, hvor det ikke er helt så enkelt at komme ind. Besøg gerne Nepal og Tibet for at tage på nogle af de mange flotte vandreture rundt i landskabet. Der er mange templer, museer og andre spændende kulturelle seværdigheder, men det er især den vilde natur man skal besøge Nepal for.

Tibet

Tibet er overvejende buddhistisk og de mange rødklædte munke der ses rundtomkring er altså buddhistiske munke. I modsætning til Nepal, hvor den dominerende religion er hinduisme, er Tibet meget dedikerede til buddhismen. I Tibet kan turister heller ikke rejse frit rundt. Turismen er styret af Kina og derfor skal turister søge om et særligt visa, og bliver kun lukket ind som en del af en rejsegruppe.

Mange vælger at besøge de to lande samtidig, og der er mange rejseselskaber der muliggør sådan en tur. På den måde kan du få set begge lande, og du skal ikke bekymre dig om at få lov til at rejse ind i Tibet. Det sørger rejseselskabet for at klare.