Kina er et fantastisk land og et endnu bedre rejsemål. Men da Kina er så stort og det er umuligt at nå alt på en enkelt rundrejse, har vi her samlet nogle forslag til hvilke steder og seværdigheder I skal prioritere på jeres rejse til Kina. Vent derfor med at bestille flybilletterne før I ved hvor I vil hen. Da der er så mange interessante kinesiske storbyer at besøge, er det slet ikke nok kun at besøge Beijing. Shanghai, Hong Kong og Shenzhen er bare nogle få at de mange pulserende storbyer i Kina.

Beijing

Beijing er Kinas hovedstad og rummer over et imponerende antal seværdigheder, kulturarv og smuk natur. Besøg byen for dens mange smukke pladser, seværdigheder, naturoplevelser og kunstværker.

Den forbudte by

Ved siden af Den Himmelske Freds Plads ligger indgangen til den forbudte by. Byen blev først åbnet for offentligheden i 1925, da den sidste kejser blev smidt ud af byen, og før det måtte ingen se byen, deraf navnet. Byen er fuld af kinesiske skatte og kunst, der er af umådelig værdi for Kina. Byen består af over 970 bygninger, og er altså en kæmpe by midt inde i Beijing.

Sommerpaladset

Sommerpaladset ligger 10 km fra Beijings centrum. Bygget som feriested og oase i 1750, blev det genopbygget til enkekejserinde Cixi i 1850’erne. Bestående af smukke pavilloner, bygninger, søer og haver, er Sommerpaladset bestemt et besøg værd.

Terrakotta hæren

Siden 1979 har offentligheden kunne se Terrakotta hæren i  Shaanxi-provinsen i Kina. Hæren, der er en del af kejser Qin Shi Huangdis mausoleum, blev fundet ved et tilfælde, da der blev udgravet en brønd. Hæren består af over 15.000 udgravede terrakotta soldater i normalstørrelse, opstillet i krigsposition. Hele kejserens mausoleum er på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Den kinesiske mur

Det bedste sted at besøge Den Kinesiske Mur er fra Beijing. Her kan der enten tages en kabelbane eller man kan gå op på muren. Da det som vi i dag anser som værende Den kinesiske Mur er ca. 8.852 km lang, er det et kæmpemæssigt bygningsværk, der faktisk kan ses fra månen. Oprindeligt blev muren bygget af Kinas første kejser, Qin Shi Huang, for at holde indtrængende mongolske tropper væk fra de kinesiske territorier.